Gaatverweg.nl

Jouw reisverhalen horen hier

19494 reizigers gingen je voor, begin nu je eigen gratis reisblog

.GAATVERWEG.NL


Bryce via Zion 30 april

Posted on 01 mei 2012 in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

07:00 uur de wekker. Douchen en de koffer verder inpakken. Om een uurtje of 08:00 uur samen gekeken of er nog een last minute aanbieding is voor een kamer voor vanavond in Bryce. Tja, we moeten nu bezuinigen na het zware verlies van gisteren :-). Daarna koffie met een scone/muffin bij Starbucks en toen (09:30 uur) op weg naar Bryce, via Zion.

Dag Las Vegas! Het was een leuke ervaring om daar te zijn. Veel kitsch, overal te harde muziek, zelfs op straat hoor je overal harde muziek. Bijna nergens is rust te vinden en het is daar allemaal over de top.

Omdat het vandaag Koninginnedag is, doen we het eerst met Nederlandse muziek op de Ipod in de auto: Andre Hazes. Uiteraard zijn we vandaag gekleed in een oranje T-shirt.

Tussen de middag gestopt voor tanken en een Starbucks :-).
En later nog een keer om foto’s te maken. Sonja heeft een slang gezien gezien en toen zat Remi meteen in de auto.
En ik stond met mijn bescheiden maat 37 in een rode mierennest. Zag het gelukkig net op tijd.

In Zion Park hebben we een kaart voor alle parken gekocht.
Bij het visitors center even rondgelopen en toen het park verder ingereden en een aantal keren gestopt. Errug mooi is het hier. Je waant je in een western film en verwacht dat de indianen ieder moment van een heuvel af komen rijden.

Nadat we het park uitreden, zijn we wat dorpjes doorgereden. Tjonge, wat hebben die lui allemaal een rotzooi om het huis. Halve autokerkhoven lijken het wel.

Rond 16:00 uur zijn we aangekomen in Bryce Canyon. Is een beetje als op de Veluwe: veel bomen, maar dan met meer heuvels. Het barst hier van de herten. Die zien we toch minder vaak op de Veluwe.
Er is heel wel aardig wat fik geweest. Hele stukken bestaan uit zwarte stammen.
Op verschillende plekken kun je foto’s maken van het mooie uitzicht. Het is hier overigens een stuk frisser. Op verschillende plekken ligt zelfs nog sneeuw.

We zijn rond 18:30 uur op de plaats van bestemming. We wilden in de General Store een flesje wijn halen, maar dat mag hier (Utah) niet worden verkocht in de supermarkt. Dus zijn we voor biertjes gegaan. Daar mag je echter niet zo mee over straat; het moest verplicht in een zak. Hypocriet gedoe.

Na het inchecken zijn we meteen gaan eten in het enige restaurant wat open was in dit seizoen. Heerlijke steaks gegeten en een forrelleke door Remi. Terwijl we nog aan het eten waren, werd al gevraagd of we de kaart wilden voor een nagerecht. Remi was het laatste hapje nog aan het kauwen en toen werd zijn bord al weggehaald. En de rekening was er al voordat de rest klaar was. Van gezellig natafelen hebben ze in Amerika nog nooit gehoord.

Na deze gezellige culinaire ervaring terug naar het hotel om de route voor morgen te bepalen. We gaan naar Page. Tot morgen!

20120430-214158.jpg