Gaatverweg.nl

Jouw reisverhalen horen hier

19494 reizigers gingen je voor, begin nu je eigen gratis reisblog

.GAATVERWEG.NL


Duiken in Pulauh Weh en zwemmen in een vulkanisch meer!

Posted on 01 mei 2012 in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven, dus hierbij een nieuw verhaal!

Zoals jullie in mijn vorige verhaal hebben kunnen lezen, zouden we vanaf Medan naar Bandah Aceh gaan.  De reden hiervoor is dat Bandah Aceh een van de plaatsen is die het ergst is getroffen door de tsunami van 2004.

We zijn in Medan op de bus gestapt. In deze vrieskist hebben wij van 8 uur s’avonds tot 7 uur s’ochtends gezeten, geen slaap gehad door de rijstijl van de chauffeur, en last but not least: HONGER. Maar daar bleef het niet bij, want toen ik s’ochtends met mijn enigzins beruchte ochtendhumeur (ma?;) uit de bus stapte werden we van alle kanten belaagd door hongerige geldwolfen die ook wel taxichauffeurs genoemd worden. Gelukkig hebben we een strategie voor dit soort situaties, namelijk gewoon even op een stoepje zitten en negeren. Langzaam dropen ze af tot we een handjevol overhielden waar wij mee hebben onderhandeld.

Uiteindelijk heeft een erg vriendelijke taxichauffeur ons het een en ander verteld over de tsunami terwijl hij ons naar de haven bracht. Maar we konden niet te lang kletsen want de boot naar het noordelijke eiland Pulau Weh zou om 11 uur vertrekken. Eenmaal aangekomen komen we er achter dat de boot stuk was, er ging er wel een om 2 uur. Fijn, het is 8 uur, dus dat is nog maar 6 uur wachten. Dan maar alvast wat van Bandah Aceh bekijken!
Daar zijn we met de taxichauffeur naar verschillende plekken geweest, erg indrukwekkend. Loodzware boten die kilometers landinwaarts zijn gesleurd door de tsunami, waarvan er een op iemands huis lag. Ik heb er nog erg leuke foto’s van, die ik later op dropbox zal zetten!

Maargoed, we gingen daarna toch echt naar het eiland Pulauh Weh. Daar komen mensen vooral om te duiken, dus wij ook! Daar hebben we een week gezeten en ons padi gehaald. Het was een prachtige locatie, een waar paradijs. We werden door een ervaren duiker (die al meer dan 5000 duiken had gemaakt, wat ongeveer gelijk stond aan 1 jaar onderwater) verteld dat dit een van de mooiste is in de wereld, dus dat zegt wel wat! Ook hebben wij onze verjaardag daar gevierd (allebei 25 April!), en op onze verjaardag zelf nog 2 murenes van een metertje of 1.5 gezien. We konden er nog wel weken zitten, maar we moesten toch echt verder.

Terug naar Medan, om vervolgens te vertrekken naar Lake Toba. Lake Toba is een gigantisch meer dat in de krater van een nog grotere vulkaan ligt. In dat meer ligt weer een eiland, en daar zijn wij momenteel. De taxi hier naartoe hebben we gedeeld met 2 andere Nederlanders, wat erg gezellig was.
Op het eiland zaten zelfs nog meer Nederlanders, wat niet vaak voorkomt. En dat met Koninginnedag!

Op het eiland hebben we gisteren samen met een heel aardig Frans stel het eiland verkend op een scooter. En ik moet zeggen dat het een van de mooiste scooterritjes van me leven is geweest. We reden langs prachtige landschappen (die mij erg deden denken aan ‘de Gouw’ van Lord of The Rings voor de kenners), en ook de mensen waren erg aardig.
Het appartementje waar we zitten is ook zeker niet onaardig, uitzicht over het meer en 3 stappen verwijderd van een frisse duik. Ik zou hier mijn resterende dagen wel kunnen slijten, maar er is nog meer moois om te zien.

Vandaag hebben we een vliegticket naar Yogyakarta geboekt. Huh, vliegen? Past dat wel in mijn budget? We hadden de keuze tussen een 45 uur durende busreis + boot, of comfortabel en snel vliegen voor een paar tientjes meer. De keuze was snel gemaakt!

Ik zal binnenkort wat nieuwe foto’s op dropbox en filmpjes op youtube zetten, want een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden.

Ciao!