Gaatverweg.nl

Jouw reisverhalen horen hier

19494 reizigers gingen je voor, begin nu je eigen gratis reisblog

.GAATVERWEG.NL


Outback, here we come…. again!

Posted on 01 mei 2012 in Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Yes!, besluit genomen waar we al een paar dagen tegenaan hikken: we gaan níet verder naar het zuiden en dus níet naar het NP “The Grampians” (waar we een paar dagen geleden onze zinnen op hadden gezet) en ook níet naar de Great Ocean Road. De weersvoorspellingen zijn er fris (15 à 16 gr.), maar het allerbelangrijkste: er wordt daar wat regen verwacht de komende dagen….. De voorspellingen zijn afgelopen dagen helaas niet gewijzigd, dus we hebben al even zitten broeden op een alternatief: rechtstreeks naar Sydney (overigens vanaf waar we nu zijn nog zo’n 1000 km….) of naar het noorden naar Broken Hill en terug de Outback in. Het wordt het laatste. We vonden beide de mystieke sfeer en verlatenheid van de Outback echt gaaf, dus daar gaan we voor. Het is en blijft daar zo’n 20 gr. en zonnig en dat is dus prima.

Zojuist hebben we een tochtje van zo’n 2 uur gemaakt op een oude “paddle boat”; vrij vertaald een echte raderstoomboot (zie wikipedia). Echt gaaf, want het ding werkte dus echt nog op een houtgestookte stoomketel. Bovendien is het heerlijk weer (25 gr.), dus een beetje lekker met een briesje door je haar op het water dobberen is dan niet verkeerd en de kinderen vonden het ook leuk. We komen net van boord en Saar ligt nu lekker te slapen in de camper en wij zitten met een kopje koffie in onze campingstoeltjes in het gras er naast terwijl Fiene zich in het speeltuintje verderop uit leeft (een camper heeft zo zijn voordelen). Fiene wilde niet slapen ook al lag ze in bed; we merken dat ze steeds minder behoefte aan slaap heeft overdag en vaak de fun verkiest boven het slapen.

Ideaal overigens die iPhone en iPad app van deze blog. Daardoor is het tussendoor plaatsen van een nieuwe post iets wat we, zoals nu, achteroverhangend vanuit onze stoel kunnen doen zonder dat daar ook maar een laptop aan te pas hoeft te komen. We kunnen deze blog iedereen van harte aanbevelen en weten inmiddels al dat goed voorbeeld doet volgen…..

20120501-142419.jpg

Mijn locatie .